Torin Yater-Wallace vinder X Games Superpipe 2012.

Se ESPN’s dækning af de tre medaljetagers run, samt Tignes egen Xavier Bertoni’s run, nederst i artiklen.

Torin_Yater-Wallace_Superpipe_X_Games_Tignes_with_tongue

Torin Yater-Wallace holder tungen lige i munden 🙂

Winter X Games 2012 blev afsluttet med stil, da de 8 bedste riders gav publikum en fabelagtig opvisning i den 7 meter dybe Superpipe i Tignes, Frankrig. Forhåndsfavoritten Justin Dorey (CAN) kunne ikke leve op til favoritværdigheden og blev henvist til 4. pladsen på trods at 3 stabile runs igennem Superpipen.

Podiet blev besat af David Wise (CAN), som tog bronze og bare 18 årige Thomas Krief (FRA) på 2. pladsen, samt Torin Yater-Wallace (US), der med et stærkt andet gennemløb sikrede sig en score på 95,00, som holdt hele vejen hjem. Publikum var ellevilde da lokale Thomas Krief (FRA) vandt sin første medalje i X Games. Sølvmedaljen og den fantastiske support fra publikum var næsten for meget for Krief som ikke kunne holde glædestårerne tilbage.
David Wise (CAN) var også super glad for sin bronzemedalje, og på det efterfølgende pressemøde udtalte han hvor meget  han allerede nu glæder sig til næste års Winter X Games.

På pressemøde udtalte Yater-Wallace at han selvfølgelig er lykkelig over guldmedajlen, som er et mål han har arbejdet imod de sidste mange mange år. Og selvom alle rytterne vil gøre alt i verden for at vinde, er der stadig et godt sammenhold rytterne imellem og de støtter hinanden i både op- og nedture.
Yater-Wallace: “Det er svært at se sine venner falde i pipen, da det kan være nogle ganske alvorlige skader som man pådrager sig. Selvom vi er konkurrenter er der et stort sammenhold og vi forsøger også at hjælpe hinanden med at forbedre hver vores individuelle løb.”

Torin udtalte op til flere gange hvor fantastisk det er med guldmedaljen. Desuden var der fra Yater-Wallace stor ros til alle 16 Freeskiere, som stillede op i konkurrencen og det er meget flot at se hvor meget sporten har udviklet sig de seneste år.

Torin_Yater-Wallace_Superpipe_X_Games_Tignes

Torin Yater-Wallace viser guldet frem til Freeskier.dk

Alle tre medaljemodtagere sendte en hilsen til Xavier Bertoni, som kommer fra Tignes og roste ham for at stille op på trods af en skade og samtidig gennemføre alle sine runs med ganske acceptable scores, set i lyset af skaden.
Sølvemedaljevinderen Thomas Krief sendte desuden en hilsen til sidste års vinder Kevin Rolland (FRA), som har støttet ham utroligt meget gennem Winter X Games 2012 (Kevin er skadet & stillede ikke op i år):
“Kevin har prøvet at vinde, og han ved hvad der kræves psykisk, så det har været super svedigt at få feedback, udover selve løbet men også at få hjælp til det mentale press, som ligger på ens skuldre”.

Freeskier.dk fik under pressemødet lejlighed til at stille guldmedaljetageren Yater-Wallace et par spørgsmål:
Torin, du har trænet og trænet og trænet under konkurrencen og da træningen var ved at være slut forleden dag, blev du ved med at køre op. Var du usikker på dit løb eller er det fordi du bare ville sætte hvert et jump 100% perfekt”?
Yater-Wallace: “Jeg prøvede bare at more mig selvom jeg blev nødt til at tage det seriøst, for jeg har ændret mit løb på det seneste, og jeg ville være helt sikker på at det var perfekt til finalerunden”.

Freeskier.dk: “Føler i at presset er mindre eller større på jer nu hvor Kevin Rolland ikke er stillet til start?”
Yater-Wallace: “Nej, for niveauet er så højt at der hele tiden er en klar til at tage over og samtidig er det ikke 100% tilfredsstillende at vide man vinder pga. andres uheld”.
Sølvemedaljevinderen Thomas Krief tilføjede: “Jeg er enig, men samtidig må man ikke undervurdere at der er andre der står klar til at tage podiet. Vi har selvfølgelig flere konkurrencer i den kommende tid, så det er bare fedt at vi får mulighed for løbende at måle og veje hinanden”.

Speak Your Mind

*