Friday Night Skate Copenhagen

 

Friday Night Skate startede i San Fransico i 1989, efter et stort jordskælv, som ødelagde en stor del af Embarcadero Freeway.
Den ødelagte motorvej blev et sandt rulleskøjte mekka, og da genopbygningen af motorvejen startede, besluttede gruppen sig for at rulle en alternativ rute langs kysten.
Det blev hurtigt til en fast fredagstradition, og Friday Night Skate var født.

Den første by i Europa, der tog ideen til sig, var Paris, som med politieskorte startede fra Trocadero ved Eiffeltårnet. Hurtigt efter fulgte andre byer, som Amsterdam, Berlin, München, Bruxelles, London og mange flere. I Paris samler Friday Night Skate nu op til 20.000 skaters pr løb 😀

Vesterbro Rulleskøjte Klub startede Friday Night Skate i København i 1999 med 3 ture, og samlede et par hundrede skaters!
Den nuværende form, med 8 planlagte løb henover sommeren, så dagens lys i 2006, og deltagerantallet er stødt steget siden.

Freeskier.dk var med for første gang på årets 4. tur i midten af maj 2012 – og er helt sikkert med på en masse flere ture fremover!!
Friday Night Skate Copenhagen vurderede deltagerantallet til ca. 875 skaters, men Freeskier.dk gætter nærmere på et par tusinde!!!
Check selv efter i den “lille” film, der kom ud af turen 😉

Comments

  1. Hva hedder de to stykker musik i videoen? 🙂

    • Det første er “In for the kill” fra “La Roux (Bonus Track Version)” med La Roux, og det andet er “Sail” fra “Back from Earth – EP” med Awolnation 😉

Speak Your Mind

*