Kom ikke på landsholdet – Dagbogen får derfor ny titel!

Tog op på gletscheren med toget ved ellevetiden. Solen var som sædvanlig skarp og himmelen blå og kold! Det var -15° C, som det efterhånden havde været i en uges tid eller mere! Inden jeg tog op, var jeg ned i forretningen Ski Plus, hvor jeg siden min sæson i Tignes i 1992/93, har fået lavet ski. Skiene havde fået en “full”, dvs. at de var blevet repareret i bunden, slebet og vokset. Da ejerens søn Stephane, som plejer at stå der, og som jeg efterhånden kender, ikke var på arbejde, skulle jeg betale 150 franc. Jeg tror nok, at den normale pris er 180,- men sidst jeg fik lavet en “full”, betalte jeg kun 90 franc, hvilket er meget normalt for lokale og venner! Snowboarderen, som passede forretningen, og som ikke kender mig, kom med alle mulige undskyldninger, om at skiene havde været meget slemme, og vi endte med at mødes på midten… Jeg betalte derfor 120 francs…! Det er typisk fransk, at prisen sådan pludselig, kan ændre sig, men når man kender deres spilleregler, er det dog meget cool alligevel!
Da jeg kom op på gletscheren, var téléphériquen selvfølgelig ude af drift, så måtte tage de to slæbelifter op til pukkelsporet. Godt forfrossen af den stive vind og de -17° C, måtte jeg konstatere, at der ikke var nogen træning i puklerne! Der var simpelt hen ingen mennesker deroppe, på nær nogle få japanere, som trænede på egen hånd! Jeg tog nogle ture i puklerne, men efter kun 5-6 gennemløb, var jeg så kold, at mine fødder og mit ansigt var totalt følelsesløse, og jeg besluttede at tage ned på restauranten! Just da, så jeg Anja og Kim komme tilbage forneden af pukkelsporet, og jeg tog alligevel en tur til… Da jeg kom op på toppen igen, kørte Anja ned mens Kim så til. Han kiggede på mig uden at sige hej eller på nogen anden måde tilkendegive at vi kendte hinanden, hvorefter han kørte ned til Anja! Kort efter kom Rolf, som fortalte mig, at han havde snakket med Kim under deres frokostpause. Han havde spurgt Kim om jeg skulle køre Europa Cup til vinter, og Kim havde sagt, at det havde jeg ikke niveauet til, så det skulle jeg ikke! Selvom Kim er træner, syntes han åbenbart ikke, at det var hans job, at sørge for at jeg fik det rette niveau, ej heller gad han at fortælle mig det…! Da jeg endelig, igennem Rolf, fik bekræftet, hvad jeg havde haft på fornemmelsen de sidste 3-4 uger (den tid Kim mere eller mindre har ignoreret mig), bestemte jeg mig hermed for, at opgive sporten – ligesom diverse skiforbund og organisationer stort set har gjort her i Europa i år! Jeg kørte ned til restauranten, for at få lidt varme, med en underlig blanding af lethed og irritation inden i! Det jeg nu de sidste par år, har håbet på og arbejdet imod – at komme på landsholdet, var nu slut! Jeg var lettet over at have fået endelig besked, i stedet for, som de sidste 3-4 uger, at have været meget usikker på om det var besværet værd, om Kim overhovedet lagde mærke til mig osv. Jeg var samtidig irriteret, da jeg tilsyneladende er den eneste i Danmark, som er villig til at opgive både venner, lejlighed og job, for sporten skyld (ud over selvfølgelig de 3 andre, som allerede er på holdet) – og at det så alligevel ikke var nok til at Kim, bare ville give mig en chance for at blive bedre, ved at give mig noget træning, på denne træningslejr…! Jeg besluttede mig for at melde mig ud af Dansk Skiforbund – og dermed min skiklub, da jeg aldrig har fået noget positivt ud af at være medlem nogle af stederne, ud over at kunne stille op til DM…! Jeg har fornyeligt, fundet ud af at DM skal være åbent for alle EU-statsborgere, og jeg stiller derfor op til næste år, som medlem af Val Thorens – Club des Sports, hvor jeg jo alligevel er medlem!!!!J J J
Inden jeg kørte ned til byen, tog jeg nogle ture på La Leisse, da man dér var i læ for vinden, og det derfor, næsten var uholdeligt at stå på ski! Jeg tog Génépy ned til Tignes, for på den måde, at kunne køre direkte ned igennem byen til vores lejlighed!
Om aftenen kom Anders og Mark forbi, og vi lavede en sammenkogt ret til fælles spisning! Anders fortalte, at de stadig ikke havde noget gas i deres lejlighed til komfuret, da både Kim og Anja var ligeglade og Anders ikke måtte låne Kims bil, for at køre ned efter en ny gasflaske…! Han fortalte også, at Kim og Anja til frokost havde talt om, at de ville flytte til Val Thorens på onsdag i næste uge. Anders vidste selvfølgelig godt, at han skulle med, men han var tydeligt irriteret over, at han ikke havde fået besked, men selv måtte finde ud af det, ved at overhøre deres samtale. Kim havde også sagt, at hans bil kun var for holdmedlemmer, hvilket åbenbart betød, at Rolf og jeg selv måtte finde transportation, hvis vi ville med…!!!!! Officielt ved vi ingen ting endnu…!
Da jeg om aftenen skrev dagbog, besluttede jeg mig for at ændre Dagbogens titel fra “En freestylers dagbog – af Tomas Lollike” til “En dagbog fra Aplerne – af Freerider Tomas Lollike”.

Speak Your Mind

*